Нови близо 600 дка с овощни дръвчета ще засади тази година "Албена"АД, съобщи изпълнителният директор на комплекса Красимир Станев. В момента градинарите в курорта засаждат 145 дка със сливови дръвчета, внос от Германия.

На есен нови 400 дка пък ще бъдат заети от череши. В овощните градини на комплекса се отглеждат всички видове плодни дръвчета, които растат в България. „Това е част от стратегията ни да предлагаме здравословно хранене на нашите гости", коментира Станев. Гарант за това са качеството и химичният състав на продуктите, които дружеството отглежда в своите зеленчукови и овощни полета.

От тази година соковете, които се предлагат в хотелите с обслужване „ол инклузив”/всичко включено в цената/, ще бъдат от плодове собствено производство. Дори за целта е закупена специална машина за фрешове от Австрия, съобщи Станев.

„Нашата цел е Албена да се превърне в място, където гостите да могат да живеят и да се хранят здравословно .Това е нашето кредо.” – заяви изпълнителният директор на Албена Красимир Станев.