Куклен театър „Дора Габе” подготвя трета поредна премиера за 2015 –а година. Новият спектакъл „Къде отиваш, конче?” ще бъде представен на 6 май от 18.00 часа. Текстът е на Рада Москова, постановката е дело на режисьора Леонард Капон, сценограф е Крум Крумов. Музиката е написана през далечната 1972 г. от д-р Стефан Москов, съпруг на Рада Москова и баща на режисьора Теди Москов.

Творческият екип на спектакъла се допълва от актьорите Теодора Желева, Бистра Боева, Димитър Ялнъзов и Румен Куртев.

„С Лео Капон работим от 1990 г., когато направихме „Шивачът на приказки” от Сашо Серафимов” – разказа директорът на куклен театър „Дора Габе” Петър Петков. „От много години аз самият имах амбиции да направя нещо от този текст, но неговата сложност не ми даваше кураж да пристъпя към реализацията му и за по-сигурно реших да поканя Лео, който е признат майстор в режисурата. Имам надежда, че ще направим едно много добро представление” – сподели още Петков.

„Сложността на този спектакъл е, че не гледаме на него като на приказка за малки дечица, а като на пиеса за стремежа към свобода, за освободеност, за освобождаване от страха и за огромните изкушения, които ни чакат по пътя към това и как да направим така, че да не им се поддадем и поддавайки им се, да не се откажем от поривите си. Затова се получи една доста сериозна пиеса, която не е за най-малките, тя е за деца с родители” – коментира режисьорът Лео Капон.



Като предизвикателство определи и своята задача сценографът Крум Крумов – сценографията да бъда достатъчно интересна и за малки, и за големи.

От екипа на театъра подчертаха, че за първи път в представление на добричкия куклен театър се използва мултимедия. Спектакълът ще съдържа три плана – игра с кукли, актьорски превъплъщения и анимация.