Четири хиляди лева от името на община Добрич дари кметът на града Детелина Николова на ВК „Добруджа 07” по повод спортните успехи на тима. Добричките волейболисти се класираха второ място в турнира за Купата на България и на шесто място в редовния сезон от първенството на Суперлигата. От своя страна треньорът на добруджанци Мирослав Живков подари на кмета Николова вицешампионския медал от турнира за Купата и волейболната топка от спечелените мачове с автографи от всички състезатели на „Добруджа 07”.

„Успехът, който постигнахме, беше труден и изстрадан. Поздравления и благодарности на всички състезатели, както и на нашите спонсори, които ни осигуриха отлични условия за работа и тренировка” – каза Мирослав Живков.

„Може би трябваше да минат тези десет години, за да възстановим отново волейболната школа в Добрич с всички възрастови групи и днес да се радваме на вашите успехи. Отново името на Добрич е сред първите във волейболната надпревара. Вие се борихте до последната точка, а ние феновете и всички добричлии ви подкрепяхме и дадохме от себе си това, което заслужавахте. Община Добрич винаги е подкрепяла развитието на спортните клубове и ще продължи да го прави и за в бъдеще”, заяви Детелина Николова.

„В Добрич успяхме да убедим много хора от бизнеса да участват в проекта ВК „Добруджа 07”, където основната ни цел бе да създадем условия за спортуване на младите хора. Лицето на този проект е мъжкият състав на клуба, който доказа по безспорен начин своя професионализъм. От тук насетне ни очаква още по-трудна година и упорита работа”, сподели президентът на волейболния клуб Веселин Велев.



„Не подведохме нито общината, нито обществеността, че в Добрич може да има волейбол. Вярвам, че постигнатите резултати ще бъдат затвърдени и надградени” – коментира и председателят на спортната комисия към Общинския съвет Младен Матеев.

 

Двама от състезателите на ВК „Добруджа 07” – Жулиен Георгиев и Илия Петков са сред избраните в състава на младежкия национален отбор и ще участват в европейското първенство през май.