Сдружение „България Вита” - Добрич обявява едномесечна кампания под наслов “Войната по пътищата не е моята война” за набиране на средства за изграждане на оброчен кръст, който ще бъде осветен на 16 ноември в храм „Света Троица”. Денят е избран, тъй като всяка трета неделя от ноември се отбелязва като Световен ден на възпоменанието за жертвите на пътнотранспортни произшествия, обявен с резолюция на Генералната Асамблея на  ООН. 

Оброчният кръст ще е в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Той ще бъде направен от бял мрамор, ще е висок 1,5 метра и ще бъде поставен в двора на храма. На това свято място обществеността на Добрич ще си спомня за тези, които са били убити и за тези, които продължават да страдат и са получили пътна травма.

Средствата ще бъдат набирани в банковата сметка на Сдружение „България Вита”:

ЦКБ АД – клон Добрич

С-ка № : BG33 CECB 9790 1067 8787 00 BIC: CECBBGSF

или чрез дарителските касички на Сдружение „България Вита” в християнските храмове на Добрич. За мемориала са необходими 1000 лева.

"В България всяка година загиват над 1000 души при пътнотранспортни произшествия и всеки от тях е бил ценен за някого от нас, всеки от тях е бил обичан и важен за своите близки. Зад тези цифри стоят човешки трагедии, лични драми и много тежък проблем на обществото ни", казват от сдружение "България Вита". 


Кампанията се осъществява по програма „Бъди част от живота им” на Фондация "Работилница за граждански инициативи”.