Със сили на противопожарните звена са евакуирани 10 човека от 8 леки автомобила, закъсали в района на село Средище и други четирима души от лек автомобил, заседнал по пътя между селата Овен и Черник в петък, съобщиха от ОДМВР – Силистра. Същия ден е транспортирана родилка от село Средище.

В два случая огнеборци са отстранили паднали дървета върху пътните платна – по ул. „Ангел Кънчев“ и по бул. „Македония“ в Силистра.

Пет пожара в комини на сгради са възникнали през последните три дни – три в Силистра и по един в село Айдемир и в Алфатар. В последния случай пожарът е бил потушен от доброволното формирование в Алфатар, след като противопожарният автомобил е закъсал в района на разклона за село Бабук. В останалите 4 случая огнеборците са се справили с произшествията, преди да се стигне до загуби.

Намесата на пожарникарите се е наложила и в няколко случая за оказване на съдействие на екипи на „Енерго про“ при отстраняване на възникнали аварии по електропреносната мрежа, съобщиха още от полицията в Силистра.