Добрич е домакин на европейски квалификации по футбол за девойки до 17 и 19 години. Кметът  Детелина Николова ще открие официално турнира от 16.30 часа на стадион “Дружба”. От 17.00 часа започва  първия мач на  девойките от българския национален отбор, които ще играят  с отбора на Финландия.

Турнирът по футбол за девойки, който ще се провежда едновременно в Добрич и Албена от днес до 29 септември, е част от програмата на УЕФА. Той се организира от Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна със съдействието на Община Добрич.

Във футболните срещи за девойки до 17 години ще участват отборите на България, Финландия, Германия и Сърбия. В мачовете за девойки до 19 години ще се състезават тимовете на България, Украйна, Италия, Естония.

Стадион “Дружба” получи Евролиценз от УЕФА в края на миналата седмица след извършване на мащабни ремонтни дейности. Обновеният стадион е с подменени над 6 хиляди седалки, пребоядисана сграда, извършена изолация, ремонтиран покрив, ВиК и ел. инсталации, съблекални. В момента се затревява терена на помощното игрище. Следващите стъпки, които ще се предприемат са свързани с монтиране на осветление и информационно табло. С лицензирането на стадион “Дружба” от УЕФА  Добрич ще има възможността да домакинства европейски и международни спортни състезания.