Демонстрационен мач ще се проведе в събота, 25 ноември, на стадиона на село Бранище. Началото ще бъде дадено в 13.00 часа, с вдигане на знамена и химните на България и Европа. В срещата ще участват местният отбор „Вихрен 2013“ и ветерани.

Отборите ще изиграят две полувремена по 30 минути, като се очаква освен спортната, да има и културна програма, осигурена от читалището и детска градина. От кметството са подготвили и още театрални изненади.
 
Такъв атракционен мач се прави за трети път и намерението е да стане традиционен, като се провежда всяка година в края на есенния полусезон, разказа в ефира на Дарик треньорът на „Вихрен 2013“ Веселин Игнатов. За участие в отбора на ветераните идват хора от селото, Добрич, а и живеещи извън страната.
 
Местният футболен тим има около 60-годишна история, която е прекъсната след 1990 година, но през 2013-а – възобновена от хората от селото. С помощта и на местната власт, преди 4 години е ремонтиран стадионът, който разполага с чудесен терен, съблекални, бани.

 
От футболния тим "Вихрен 2013" са поръчали на идващите за срещата тази година да донесат със себе си спомени и предмети от миналото на отбора. Целта е да се разбере каква е бил спортния екип на състезателите в миналото, имало ли е емблема и т.н.

Всички събрани реликви и фотоси ще бъдат експонирани в помещенията на стадиона, за да може бъдещите поколения да черпят информация за своите предходници, каза Игнатов. Планира се след футболната среща в събота, да има „трето полувреме“, в което ще бъдат събрани всички спомени.