Богата програма подготвя Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 година“ по повод 149 години от създаването на културната институция.
           

Пролетна изложба "Цветя" се откри в Народно читалище "Йордан Йовков"

Проявите по повод годишнината на читалището стартираха още на 23 април с откриването на изложбата живопис „Цветя“ на Школата по изобразително изкуство, като към момента всички рисунки на талантливите млади художници от Школата могат да бъдат разгледани в сградата на Централната поща.
           
Празничната културна програма продължава на 2 май от 17:30 ч. със спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ на старшата група на театрална студия „Зорница“ с р-л Ема Георгиева, който се играе с успех през последните няколко месеца.  
 
На 10 май във фоайето на зала „Зорница“ е концертът на „Смесеният читалищен хор“ с диригент Д. Вангелов. Началният час на събитието е 18:00.

 
Маратон на четенето на 23 април в читалище "Йордан Йовков"

Акцент в празненствата по случай рождения ден на Читалището е и спектакълът на Детска танцова школа „Хорце“, който ще зарадва любителите на българския фолклор на 17 май от 18:00 ч. в зала „Зорница“.
 
30 май пък е датата на концерта на „Читалищния състав за градски шлагери“. Мястото отново е зала „Зорница“ , а часът -17:30. Класически и поп песни ще предложи в своя концерт Музикалната школа на 4 юни от 17:30 ч. в зала „Зорница“.
 
Всички събития в празничната програма на Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 година“ са с вход свободен.