Студенти от няколко националности четоха произведения на Дора Габе в станалия традиция на 23 април "Маратон на четенето" във Висше училище Международен колеж. През тази година той бе под наслов „Докоснатата Дора Габе", в чест на 125 години от рождението й.

Четенето бе открито със стихотворението „Обич", рецитирано от най-малката участничка - Алейна. След това ученици, преподаватели и студенти от Украйна, Турция, България, Китай, Туркменистан, Перу, Непал, Литва Нигерия, Полша, Индия, Гърция и Литва четоха откъси от произведения на голямата наша писателка.

Всеки, който прояви интерес да се включи, можеше да избира произведения на Дора Габе, публикувани в издания на български, френски, руски, немски, чешки, полски, румънски, турски, украински, английски и гръцки език, предоставени от колекциите на културните институти на Добрич. Студенти, преподаватели и служители на ВУМК, ученици и учители от гимназия „Райко Цончев", както и много граждани имаха възможността да участват в маратона през целия ден.

Чуждестранни студенти от 17 националности направиха стена със стихотворенията на Дора Габе, преведени от тях на родните им езици.