Сърфистите няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас. Фирмата-наемател на ивицата „Бургас бийч" ще предприеме всички необходими действия за да се спре преминаването на сърфистите през свободната зона за плажуващите. В одобрената схема за плажната ивица липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона. Консултирахме казуса и с други институции, откъдето потвърдиха, че всякакви подобни дейности, несъгласувани със схемата са в грубо нарушение, казаха от „Бургас бийч".
„Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори със сърфистите, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат", заяви наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов.
В района са поставени допълнителни информационни табели с надпис "Свободна зона за плажуване". Те обаче са били изкъртени и премахнати. На тяхно място неизвестни са поставили други табели с надпис "Сърф зона".
Въпросната зона за сърф не фигурира никъде в схемата за обекти и атракции на Северния плаж.