Фолклореният венец - седмица по-рано заради евровота през май
Иван Жабов за Божура
100998

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Иван Жабов за Божура
  • Иван Жабов за Божура
Средец посреща гостите на най-големия фолклорен събор в областта – „Божура“ с изцяло преобразена градска среда. Плановете на администрацията са да завърши мащабните ремонти в централната градска част до месец май, когато в града ще пристигнат стотици туристи. Това обяви пред „Дарик“ кметът на община Средец Иван Жабов.

„Заради лошото време бяхме преустановили ремонтите дейности. Само преди няколко дни се срещнах с проектантите, които увериха, че още от следващата седмица, работата започва отново. На този етап улиците са почти подготвени за асфалтиране. Надяваме се, че ще успеем да ги асфалтираме до края на месец април“, обясни Жабов.
 

Заради европейските избори в края на май през тази година емблематичният фолклорен събор ще се проведе седмица по-рано, разкри още кметът. Форматът се запазва в два фестивални дни /18 и 19 май/. Очакваният гала концерт на най-големите имена в странджанската музика по традиция ще бъде в деня на откриването. Очаква се през тази година в програмата да се включат над 200 индивидуални изпълнители и състави.

„Очакваме гости от цялата страна. Както винаги ще посрещнем и представители на тракийските дружества. официални лица. Отново ще има и безплатни автобуси за жителите на Средец, с които да стигнат до Божура“, каза още Жабов. По думите му, подготовката на програмата вече е започнала. Администрацията ще си даде среща с екипа в началото на април, когато трябва да станат ясни и подробности за предстоящия фолклорен венец.