„Шведска маса” призова бургазлии да носят светли палта и черно бельо
68609

Your browser doesn’t support HTML5 audio

„Шведска маса” призова бургазлии да носят светли палта и черно бельо
  • „Шведска маса” призова бургазлии да носят светли палта и черно бельо

И отпочна се последният седмоднев от месеца единайсети на годината първа, в която неподаващият оставка болярин Орешарий страната с големина на човешка длан започна да управлява.

В Разнородното събрание две деви почти сбиха се и с хулни думи мъжете изчервиха чак. Пък един, що Модерния ляв и Камата наричаха го, нож в гърба на всемилостивия гербератор Ленторезец Първокопник заби.

И както един апостол от Христос отрече се три пъти преди да се съмне, тъй и Камата отрече се от гербератора и рече, че не познавал този човек и знаел го само с лошо.

А болярският съвет реши да опаше границата с бодлива тел, че да не влизали в държавата бежанци, ама що се не замислиха хората, че през оградата не може да се влиза, ама няма да може и да се излиза.



И тъй в дни тежки и усилни стигна се до петък, тогаз крава излая, петел измяука, котка изкукурига и свиня като славей изчурулика. Тогаз вредом рев, вой и скърцание със зъби настъпиха и родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Насред всички тия знамения страшни и поличби за края на света тръгна предаването „Шведска маса” и двамата му водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова гнъсни и злостни заредиха.

Още в началото на отвратителното радио шоу прозвуча новия хит на рапъра Гошо от Почивка. Той изпя парчето си „Криза”,чрез което описа ситуацията в Испания с думите „Криза е в Малага има много влага като под полата на лейди Гага”

Веднага позвъни слушателят бат Коста, за да сподели, че издул песента в колата си и на едно кръстовище някакви хора щяли да го бият.

Последва афганистански рап. Под неговите звуци Калудовсон обясни на Максимовсон, че в тази част на света пият зелен чай, в който поставят бучка солена лой от бик.

След това двамата водещи отново припомниха благата вест, че Джена Джеймисън се е върнала на работа и отново е готова да поема и да поема ангажимент след ангажимент.

Максимовсон пя кавър версия на Гънс ен Роузис. После сподели, че мечтаел за бяло кожено яке и бели къси панталонки и така да ходи по улиците, ама не можал да намери такова яке и си останал само по гащи.

Последва рубриката „Колосални простотии”. В нея водещите представиха доказателства, че всички малоумни обяви за порцеланови мивки и енергични, непушачи на 54 години, гладиатори в любовта и живота, които търсят жени, може и семейни за незаангажиращи връзки, всъщност са шифровани послания за някакви терористични операции.

Тук някъде беше излъчено  и парчето „бургаски вечери” в изпълнение на ямболския фъфляк „Нидялку”. Изпълнението беше потресващо фалшиво. Дори позвъни Борката и изрече немислимата доскоро и много еретична мисъл, че „Нидялку” можел да измести Стефифешън от сърцето му.

Разговорът преля в основната тема,  посветена на депресиите и слабостта на бургазлии да носят тъмни дреги през зимата.

Джон от Лондон сподели, че се изгубил в мъглата и се събудил в друга къща и при друга жена, затова призова кралицата майка или да премести Лондон или мъглата.

Борката пък пита риторично какво би се случило ако жената на Джеймс Камерън бъде уловена в странни сделки с австрийския аферист Хохегер.

Бат Коста обясни, че бургазлии носят черни дрехи, за да не личи калта и да не се пере. Съвсем в унисон с тази песюрска практика Нидялку изпя кавър вересия на „Една българска роза”. Това беше най-проскубаната роза, която някога беше излизала в ефира. Беше ужасно.

Вдъхновен от малоумната песен Ники Константинов обясни, че черните дрехи на бургазлии привличат слънцето и държат по-топло. После добави, че от 9.09.1944 година българите са в постоянна депресия, която отвреме-навреме прераства в агресия.

Радо изтъкна и своята теза. Според него носенето на тъмни черни и кафяви дрехи било наложено от продавачите, които продавали само такива зимни дрехи.

След него Иван предложи надписът „Съединението прави силата” над Народното събрание да бъде сменен с надпис „Народен театър”, защото там само се играели спектакли и постановки.

Г-н Петков припомни, че преподавателят му по икономика обяснил, че магазин втора ръка може да печели в България само тогава, когато продава тъмни дрехи.

Римлянинът обяви в ефир, че „Шведска маса” е предаване, което му е променило живота. После прогнозира, че правителството ще падне тогава, когато народът премине в лудост на „втори режим”, демек пощръклее съвсем.

Накрая Борката поиска думата, за да изкаже диагнозата „Да избираш между ГЕРБ и БСП е като да избираш между чума или холера”

Последва рубриката „Стихчи за бургазлии” , в което авторът Максимовсон изрецитира следните стихове:

„Охаа, многу файски стават
тез пикалници, на „Тройката”!
Бачкат, ве! Ни съ ибават!
Там шса събирами, прослойката.

На греяну и на кюфтаци
ши го играйм амириканци.
Мадами с мръзнещи баджаци
Пък ний – стафиди-таратанци.”

И накрая беше сложен край на това кошмарно петъчно предаване.