Полицията закова страшна банда
25470

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Полицията закова страшна банда
  • Полицията закова страшна банда

Престъпна група от шест души залови Бургаската полиция. Тя е част от бившата Несебърско-Поморийска група на Димитър Желязков – Очите, който в момента се намира в затвора.

Арестуваните са Христо Иванов „Оризарския”, на 39 години, шеф на бандата, Стефан Горнячки, на 38, Стойчо Радев „Камбаната”, Димитър Нейчев и Атанас Иванов „Неескенса”. Шестимата са осъждани или им е повдигано обвинение за кражби, рекет, измами, взлом, а един от тях е убил човек в пътно-транспортно произшествие. Шестият задържан до момента се пази в тайна.

Бандата е върлувала на територията на Несебър и Слънчев бряг. Тя е държала монопол над сводничеството, проституцията, търговията с наркотици. Рекетирала е търговците по алеите и таксиметровите шофьори в курортния комплекс. Проститутките и сводниците са й плащали такса от 300 лева на месец. Държала е монопол над изкупуването на гъби, налагайки цена от лев на килограм.

От задържаните са иззети автомат Калашников с 900 патрона, капсул-детонатори, фитили за направа на самоделни бомби и множество ками, ножове, палки и бухалки. Според Директора на ОД на МВР Бургас Милен Димитров, това е „актуалния състав на Несебърско-Поморийската група за сезон 2008-2009.” В момента се готви искане за мярка за неотклонение на арестуваните, каза прокурор Калина Чапкънова.



Тя ще бъде „задържане под стража” за четиримата и „домашен арест” за единия. Ще им бъде повдигнато обвинение „за ръководство и участие в организирана престъпна група”, по член 321 от Наказателния кодекс. Решението на съда ще стане ясно до края на днешния ден.

Чуйте в звуковия файл главен комисар Милен Димитров и прокурор Калина Чапкънова