Кметът на Приморско получи специално отличие за изключителни заслуги от организаторите на "Приморска перла"

Рекорден брой участници се включиха в тазгодишния фолклорния фестивал „Приморска перла”. Третото издание на феста откри кметът д-р Димитър Германов,  заедно със Стойко Стойков, който оглавява организационния комитет. Освен конкурс за изпълнители на народни песни, в морския град ще се изявят танцови състави и народни оркестри.  
„За мен е огромно удоволствие да Ви приветствам с добре дошли в слънчево Приморско на третото издание на националния фолклорен конкурс „Приморска перла“. За Община Приморско е привилегия да посрещне толкова много талантливи изпълнители и да бъде част от възраждането и красотата на българското народно творчество. Безспорно това нямаше да се случи, ако нямаше организационен комитет, начело на който е уважаваният от нас г-н Стойков. От името на ръкводствто на общината, общинския съвет и лично от мое име искам да му благодаря за енергията, която влага в това мероприятие. Спомням си, когато преди три години дойде при нас с желанието и намерението да предложи този конкурс, ако трябва да бъда честен, се отнесох малко с недоверие, защото не го познавах достатъчно добре. Факт е, че във времето това събитие се разви и се наложи, за което благодаря“, заяви градоначалникът на Приморско. Той изтъкна още, че Община Приморско се отнася с уважение и финансира такъв тип мероприятия по обясними причини – ролята на българското творчество и какво то възпитава у хората.
Фолклорни състави и изпълнители от цялата страна в следващите дни ще огласят морския град, а гражданите и гостите на града ще се насладят на традиционния български фолклор и танци.
В Приморско бе открита и общинска фото изложба под името „Перлите на Приморска перла“, която представлява фото портрети от миналогодишни участия. Изложбата можете да разгледате до 04.09, когато приключва и самият конкурс.

Д-р Димитър Германов бе награден от организаторите с приз за изключителните си заслуги за развитието на „Приморска перла“.
Стойко Стойков на свой ред шеговито заяви, че това е само началото и от него лесно няма да се отърват, изказвайки благодарност към кмета Германов. „
Този фестивал ще остане емблемата на Приморско и смятам, че в културния живот ще допринесем изключително много, защото фолклорът събира най-чистите изпълнители – тези, които са пели песните на нашите баби и тези деца, които в момента танцуват по сцените в цяла България. Изключително съм горд да кажа, че в нашата работа сме се събрали хора, които са можещи и обичащи българския фолклор“, каза Стойков.