Приморска перла
Приморска перла / netinfo
Кметът на Приморско получи специално отличие за изключителни заслуги от организаторите на "Приморска перла"
Приморска перла
netinfo

Приморска перла
netinfo

Приморска перла
netinfo

Приморска перла
netinfo

Рекорден брой участници се включиха в тазгодишния фолклорния фестивал „Приморска перла”. Третото издание на феста откри кметът д-р Димитър Германов,  заедно със Стойко Стойков, който оглавява организационния комитет. Освен конкурс за изпълнители на народни песни, в морския град ще се изявят танцови състави и народни оркестри.  
„За мен е огромно удоволствие да Ви приветствам с добре дошли в слънчево Приморско на третото издание на националния фолклорен конкурс „Приморска перла“. За Община Приморско е привилегия да посрещне толкова много талантливи изпълнители и да бъде част от възраждането и красотата на българското народно творчество. Безспорно това нямаше да се случи, ако нямаше организационен комитет, начело на който е уважаваният от нас г-н Стойков. От името на ръкводствто на общината, общинския съвет и лично от мое име искам да му благодаря за енергията, която влага в това мероприятие. Спомням си, когато преди три години дойде при нас с желанието и намерението да предложи този конкурс, ако трябва да бъда честен, се отнесох малко с недоверие, защото не го познавах достатъчно добре. Факт е, че във времето това събитие се разви и се наложи, за което благодаря“, заяви градоначалникът на Приморско. Той изтъкна още, че Община Приморско се отнася с уважение и финансира такъв тип мероприятия по обясними причини – ролята на българското творчество и какво то възпитава у хората.
Фолклорни състави и изпълнители от цялата страна в следващите дни ще огласят морския град, а гражданите и гостите на града ще се насладят на традиционния български фолклор и танци.
В Приморско бе открита и общинска фото изложба под името „Перлите на Приморска перла“, която представлява фото портрети от миналогодишни участия. Изложбата можете да разгледате до 04.09, когато приключва и самият конкурс.
Д-р Димитър Германов бе награден от организаторите с приз за изключителните си заслуги за развитието на „Приморска перла“.
Стойко Стойков на свой ред шеговито заяви, че това е само началото и от него лесно няма да се отърват, изказвайки благодарност към кмета Германов. „
Този фестивал ще остане емблемата на Приморско и смятам, че в културния живот ще допринесем изключително много, защото фолклорът събира най-чистите изпълнители – тези, които са пели песните на нашите баби и тези деца, които в момента танцуват по сцените в цяла България. Изключително съм горд да кажа, че в нашата работа сме се събрали хора, които са можещи и обичащи българския фолклор“, каза Стойков.