Община Бургас отново да е партньор в провеждането на второто издание на  Фестивал на електронните спортове Game Evolution „Е-Арена Бургас“ . Това предлага в докладна записка общинския съветник от групата на ГЕРБ Антон Берданков. Любителите на този вид спортове знаят, че през 2017 г. Берданков игра два финала на футболния симулатор FIFA 17.
Миналата година фестивалът придоби голяма популярност - над 2 000 посетители на събитието и над 220 000 гледания в онлайн стрийминг платформите към днешна дата на публикуваните видео материали в интернет мрежата. 
Антон Берданков обръща внимание, че през последните години електронните спортове набират все повече привърженици в световен мащаб и трендът в страната следва тези тенденции. Провеждането на форума отново в Бургас ще допринесе за популяризирането и утвърждаването на града като водеща дестинация за хората с интереси към компютърните игри, електронните спортове и иновативните технологии. 
Организаторите на Фестивала планират второто издание на Game Evolution „Е-Арена Бургас“ през месец август. Общинският съветник предлага Община Бургас да им предостави за събитието Експозиционен Център Флора, както и да разреши поставянето на промоционални шатри и рекламни пана на ключови локации.

Община Бургас ще бъде популяризирана и представена като официален партньор и основен съорганизатор в цялата онлайн и външна реклама на събитието, в комуникацията с всички партньори – компании, международни организации и асоциации в областта на гейминга и електронните спортове и ще представена като поддръжник на интересите на младите хора в България.
Фестивалът Game Evolution „Е-Арена Бургас“ ще обхване на едно място всички почитатели на гейминга, електронните спортове и новите технологии, ще бъде представено атрактивно шоу, забавления и активности за цялото семейство, турнири и състезания по най-хитовите дисциплини, демонстрации на най-модерните технологии.
Организаторите ще предоставят напълно безплатно за посетителите на фестивала виртуална реалност с висикотенологични VR сетове. 
В събитието ще бъдат поканени и деца в неравностойно положение от социални домове в град Бургас като специални гости на събитието. На тях ще им бъде предоставена възможност да се включат в състезанията, демонстрациите и лекциите, и да се насладят на всички забавления и атракциони в рамките на фестивала.