Бургас гъмжи от полиция. Спецчасти са дислоцирани в три възлови точки - в комплекс „Лазур", хотел „България" и „Меден Рудник", като според очевидци, полицаи с качулки са атакували и „Порше" близо до разклона за Горно Езерово. Всички входове и изходи на града са блокирани от МВР. Акцията е на ГДБОП.

Към момента най-малко петима са задържани. Призовани за разпити са десетки други. До сега полицията не съобщава официална информация за операцията.

Операцията е започна в 10.00 часа днес. Пред един от най-оборотните супермаркети в комплекс „Лазур" спецполизаи заловиха шефът на охранителна фирма VТА Николай Мечков и двама от охраната му. Униформени атакуваха и хотел „България". 20 полицаи с качулки са нахлули най-напред в ресторанта на хотела, после в казиното, а след това и във фитнесзалата. Преглеждат се записите на видеокамерите в хотела, издирват се още заподозрени.

Сред задържаните са Петър Биберов-Кюфтето и негов приближен с малко име Румен. В момента полицаите издирват още един заподозрян в хотела. Претърсва се етаж по етаж. Операцията продължава.