Коледен концерт ще зарадва бургазлии седмица преди празника на Рождество Христово. Проявата се финансира от Община Бургас и се реализира с помощта на три фирми спонсори.

Орлин Горанов, дует "Шик", Пламен Ставрев, " 5 - те сезона", групите "Горещ пясък" и "FOUR", детските вокални групи "Точно време" и "Песъчинки" ще радват зрителите с изпълненията си почти 2 часа. Акомпаниментът на всички песни ще е на оркестър " Левон Манукян Колегиум Музикум", който е съставен от бургаски ученици и студенти.

Идеята и реализацията на коледния проект е на Стефан Диомов. Ще бъдат изпълнени негови популярни песни, но и класически творби и световни хитове. На сцената ще присъства и Дядо Коледа, а кой е "добрият старец" ще бъде разкрито по време на концерта.

Известният бургаски композитор сподели, че обича очакването за Коледа и реализирането на поредния концерт за празника е негова гордост. Той ще бъде заснет и излъчен на 26 декември по една от националните телевизии. "Напоследък Бургас е често добра новина. Съвсем скоро преживяхме победата на Рафи, а концертът на Тони Димитрова обиколи цяла България и показа много висока класа", каза Диомов.



"1001 коледни камбани" ще е в залата на Операта от 19.00 часа на 18 декември /неделя /. Билетите са на цена 10 и 15 лв. и се продават на касата на Театъра.