В Административен съд - Благоевград започна броенето на всички недействителни бюлетини в посочените от жалбоподателите 66 секции в Санднаски. До този момент съдия-докладчикът по делото за касиране на вота за местна власт от 7 юни, Ваня Вълкадинова ревизира изборните книжа в 8 секции.

В отделените от ОИК - Сандански недействителни бюлетини има голям брой редовни, с ясен вот на избирателите, коментира пред Дарик водачът на листата на партия ГЕРБ, адвокат Георги Баханов. Оспорващите изборния резултат представители на 11 партии и движения настояват пред съдия Вълкадинова да бъдат отчетени като недействителни всичките бюлетини, пуснати за спечелилата коалиция "Бъдеще за Сандански", заради доказаното престъпление купуване на гласове.

Продължава работата на Районна прокуратура в курортния град за привличане като обвиняеми на още 10 лица, участвали в престъпната схема за купуване на гласоподаватели. До този момент осъден със споразумение за налагане на глоба в размер на 2 500 лева е санданският бизнесмен Никола Малчев.