Река Глазне в Баня преля тази сутрин вследствие на проливните дъждове от последното денонощие. Водите на реката излязоха от коритото и заляха дворовете приземни етажи на две къщи, земеделски и селскостопански имоти.

На място са екипи на Гражданска защита, кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, кметът на село Баня Мария Юрганчева, шефът на РПБЗНС- Разлог Костадин Добрев, както и хора, живеещи в непосредствена близост до реката.

Реална е и опасността пътят за Велинград да бъде откъснат, тъй като нивото на реката е стигнала до мантинелата. Към настоящия момент е изпратена допълнителна техника и хора, за да се избегнат по-големи щети, ще бъдат изградени и диги.

Юрганчева сподели, че се прави всичко възможно ситуацията да бъде овладяна и пътят за Велинград да остане отворен. Тя допълни, че е направен оглед на цялото корито на река Глазне и тревожното в случая е, че голяма част от местността „ Гарван" е залята.



Кметът Герчев успокои хората, че са взети всички мерки, за да се намали нивото на реката и положението да бъде овладяно. Той заяви, че на този етап за бедствено положение не може да се говори и че се работи по проблемните участъци.

Жителите на крайният квартал в селото не скриха уплахата си от случващото се и коментираха, че така е при всеки проливен дъжд от няколко години насам. Те споделиха, че със собствени средства са изградили дига, но уви и това непомага, когато има проливни дъждове.