Отцепиха цялата улица, на която се намира къщата на Васил Митков
71735

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Отцепиха цялата улица, на която се намира къщата на Васил Митков
  • Отцепиха цялата улица, на която се намира къщата на Васил Митков

Цялата улица, на която се намира къщата на Васил Митков в Черниче е отцепена.

Мъжът се барикадира в дома си в късния следобед вчера, като до момента остава заключен. На място има засилено полицейско присъствие. В района не се допускат външни лица и журналисти.

Кметът на селото Иван Андонов потвърди, че Митков има законно притежаван пистолет, но не заяви с категоричност, че барикадиралият се мъж е произвел изстрели с него.

"Нощта в Черниче премина под напрежение, но като цяло жителите на селото са спокойни, защото мъжът не е агресивен. По-скоро проблемите му са вътре в семейството", каза за Дарик Андонов.

"На място има психолог, екипите на полицията се сменяват и непрекъснато се търси изход от кризата", добави той.



Васил Митков е семеен, с две деца, към момента няма официална информация къде се намират роднините му.

По думите на кмета на село, съпругата на Митков е от съседното село Крупник и е вероятно те да се намират там.

Няма пряка опасност за живеещите в съседство с Васил Митков, който все още остава барикадиран в дома си в село Черниче, поясни директорът на ОД МВР - Благоевград ком. Георги Костов.

"Единственото, което мога да кажа е, че няма пострадали граждани и няма непосредствена заплаха за живота на гражданите. Друго не е редно да коментирам", заяви ком. Костов.

Той не даде информация и какви действия ще бъдат предприети от служителите на реда, за постигане на благоприятен изход от ситуацията.  42-годишният Васил Митков от село Черниче се барикадира в къщата си в село Черниче в късния следобед вчера. Въпреки, че снощи психолози са успели да влязат в контакт с Митков, той остава заключен в жилището си.  За момента няма официална информация дали мъжът има в себе си оръжие. От няколко години Митков има психични проблеми.

В звуковия файл: Иван Андонов, кмет на с. Черниче