ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”
72593

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”
  • ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”

С празничен концерт ЦДГ „Ведрица” -  Благоевград  отбелязва 65 години от създаването си.

Тържеството ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров” утре от 17:00 часа. Колективът и възпитаниците на детското заведение са подготвили множество забавни игри, сценки и песни.

Целодневна детска градина №1 “Ведрица” отворя врати през 1949 г. Тя е първата в града. Сега работи по проекти и има изведен педагогически опит, свързан с педагогическото общуване, хармонизиране отношенията на детето с природата, българската празнично-обредна система в живота на днешното дете и др. Детското заведение е школа за бъдещи таланти в различни области.

В детската градина има осем групи, две от които са подготвителни за училище. Педагогическият персонал наброява 19 високо квалифицирани специалисти с висше образование, сред които 16 учители, преподавател по музика и логопед. 11 от тях са с магистърска степен, а 8 са със ІІ ПКС.



Непедагогическият персонал са 17 души. В петък ще се проведе и литературната среща - рецитал “В света на Буквенград”. Проявата е подготвена от деца от Център по изкуствата и ще започне от 12:00 часа в кв."Вароша”. Събитието е посветено на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По време на проявата ще бъде представена историята на българската азбука, както и интересни факти, свързани със св.св. Кирил и Методий.

Още за тържеството по повод 65 г. ЦДГ "Ведрица" чуйте от Христина Шопова, директор на дирекция "Хуманитарни дейсности" - Община Благоевград.