17-годишно момче обгази училището в с. Места с нервнопаралитичен спрей, който разпръснал в коридора, съобщиха от Областната полицейска дирекция. Сигнал за инцидента в Районното управление в Банско подала директорката на учебното заведение към 13,30 ч. вчера.

Най-тежко пострадала от обгазяването е 57-годишна жена, която работи като чистачка в училището. Докато почиствала коридора около стълбището на жената внезапно й прилошало.

Пострадалата е закарана в Спешния център с повръщане, затруднено дишане и повишено кръвно налягане. След обстоен преглед в разложката болница е установено, че няма опасност за живота й.

Оплаквания от сълзене в очите, затруднено дишане и гадене са имали и част от учителите и непедагогическия персонал. 

В училището незабавно е изпратен полицейски екип. Учениците, които са били в сградата, са евакуирани през друго стълбище.

Установено е, че нервнопаралитичен спрей е разпръснат около стълбищната клетка. След проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили извършителя на престъпното деяние. В Районното управление е доведено 17-годишно момче от с. Филипово с инициали А.М.

При проведени разпити пред инспектор от Детска педагогическа стая непълнолетният е признал за извършеното дияние, като не дал логично обяснение за мотивите си.

По случая в полицейското управление е образувана преписка. С непълнолетното момче продължава работа инспектор от ДПС.