Русия твърди, че отблъсква украинското настъпление в Източна и Южна Украйна
Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват контранастъпателни и отбранителни действия срещу руските сили в Украйна и че украинските военни са положително настроени, предаде УНИАН.

"В Украйна се провеждат контранастъпателни и отбранителни действия, на какъв етап, няма да кажа подробно... Трябва да се има вяра в нашите военни, а аз им вярвам. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в различните направления... В момента всички са настроени положително", каза той.

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че през последните 24 часа украинските сили са продължили "неуспешните" опити да предприемат атаки южно от Донецк и в Запорожка област, както и в района на източния град Бахмут, предаде Ройтерс.

Българи в Одеса: През цялата нощ беше страшно

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че украинските сили със сигурност са започнали очакваното контранастъпление с интензивни боеве в Украйна, но че всеки техен опит за напредване се е провалил и то с цената на много жертви.


Ройтерс посочва, че не е в състояние да провери по независим начин това твърдение или ситуацията на бойното поле.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че в Украйна са в ход контранастъпателни и отбранителни операции, но отбеляза пред репортери, че не може да каже на какъв етап са те.
Любомир Мартинов, Десислава Иванова/БТА