Renault пуска лимитирана серия на купе-кабриолета си Mеgane. Моделът се отличава със 100% кожен салон в червено и слонова кост. Силната му черта е дизайнът, който се придържа към този на митичния Floride от 60-те години.

Поръчките на лимитираното издание започнаха още на 1 декември, като обявената за Франция цена е 33 100 евро. Официалната му премиера ще се състои на автомобилния салон в Брюксел на 10 януари.

Отвън погледа привлича черен блестящ панорамен покрив, а каросерията е в цвят слонова кост, взет директно от каталозите от 60-те години. Джантите са 17-инчови от блестящ алуминий с диамантен ефект. Името „Флорида" е изписано с актуалния през 60-те стил, но с 3D ефект.

Воланът и бордовото табло са в двата актуални тона - червено и слонова кост, украсени с хромирания надпис Floride. Топката на скоростния лост е украсена с буквата „f", стелките носят бродиран същия монограм. И последният щрих, който довършва този вълнуващ и артистичен образ, е табелката с фиксиран номер от лимитираната серия, монтиран на централната конзола. Моторът е dCi 130 FAP, куплиран с 6-степенна предавателна кутия.



Във Франция предлагат модела изключително в цвят слонова кост, за другите страни - и червено. Ексклузивната серия ще бъде произведена в 1600 индивидуално номерирани екземпляра, като броят им за Франция е 250.
Агенция Speed-Press