Високопоставен представител на севернокорейския режим пристигна днес в Ню Йорк, в опит да спаси очакваната с огромен интерес среща на върха между Северна Корея и Съединените щати, предаде южнокорейската информационна агенция Йонхап. Ким Йон-чхол, заместник-председател на управляващата в затворената комунистическа страна Корейска трудова партия, пристигна на летище "Джон Ф. Кенеди". Той е най-високопоставеният представител на режима в Пхенян, посетил САЩ, от 2000 г.

Нова индикация, че срещата между Тръмп и Ким ще се състои (ВИДЕО)
 
Предвидено е бившият началник на севернокорейското разузнаване, който сега отговаря за отношенията с Юга, да се срещне с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо за доуточняване на подробностите около очакваната на 12 юни в Сингапур среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.
 
В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Междувременно Белият дом изрази очакване срещата на върха между Съединените щати и Северна Корея да се състои на 12 юни, предадоха Ройтерс и ДПА. "Ние се подготвяме (за срещата) и очакваме тя да се състои на 12 юни", каза говорителката на американското президентство Сара Сандърс пред репортери. Тя отбеляза, че подготвителните срещи са били положителни.

САЩ и Северна Корея се стремят към среща на 12 юни в Сингапур
 
По-рано този месец бе обявено, че на 12 юни в Сингапур ще се състои историческа среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Впоследствие Тръмп обаче отмени срещата. 
БТА