Най-малко 14 са жертвите на урагана Лаура, който удари американските щати Луизиана и Тексас. Силата му се измерва като четвърта степен по десетобалната скала, съобщи ББС.

Петима души са загинали вследствие на паднали дървета, осем са загинали в резултат на отравяне с въглероден окис, а един човек се е удавил.

МВнР: Няма сигнали от българи в САЩ, пострадали от урагана Лаура


По крайбрежието на Луизиана, - щатът, който понесе най-тежки щети от урагана, обстановката бавно се нормализира, но все още стотици хиляди хора нямат ток и вода.

Най-сериозни са пораженията в градовете Лейк Чарлз, Хъкбери и Порт Артър, където нивото на водата в реките се покачи рязко. Стихията причини и пожар в химически завод.

Според експерти е възможно още няколко седмици или дори повече хората да няма ток и вода.
 


Очаква се днес американският президент Доналд Тръмп да посети крайбрежието, като специална комисия ще направи оценка на нанесените щети.

Ураганът е отслабнал до тропическа буря, носейки силни дъждове и ветрове от тропическа буря над части от щата Арканзас, съобщи Националният център за урагани. Природната стихия може да се превърне в най-разрушителното през последните няколко години бедствие със скорост на вятъра от 240 км./ч.
БГНЕС