Британец убил жена си докато спял, след като му се присънило, че тя е нашественик в тяхната каравана, стана ясно от съдебно заседание по този повод, предаде АФП.

Брайън Томас, който страдал от проблеми със съня, признал, че е убил съпругата си Кристине докато двамата прекарвали нощта на автомобилен паркинг в Западен Уелс през юли миналата година, съобщават източници от Кралския съд в Суонси. 59-годишният англичанин, който има две големи дъщери, не се признал за виновен поради умопомрачение, според представител на защитата му.

Двойката нощувала на паркинг в караваната си, когато била събудена от присъствието на младежи, събрали се на същото място с автомобилите си, форсирайки двигателите им и карайки със свистящи гуми, разказва БГНЕС. Ето защо Томас решил да премести колата на друг паркинг. Около 4.00 часа сутринта обаче той позвънил на местната полиция, за да съобщи, че смята, че е убил съпругата си. По-късно съпругът твърдял, че сънувал, че се бори с младежите, които смутили съня на семейството по-рано същата нощ. Присънило му се, че прави хватка за главата на един от тях, но когато се събудил, осъзнал, че това е била Кристине.

Специалисти по смущения със съня преценили, че действията на съпруга-убиец са били несъзнателни. Случаят се сторил толкова особен на правосъдните органи, че прокуратурата не е поискала обичайната присъда за убийство, но изразила желание за специална присъда за невиновно убийство поради умопомрачение. Очаква се съдът да се произнесе по делото в сряда.