Руската столица Москва преживява една от най-силната снежна буря. Един човек е загинал и двама са ранени в резултат на силния снеговалеж в Москва, съобщи кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.
 

За 24 часа в руската столица натрупа 43 см сняг, което е повече от половината от количествата за цял месец. 14 000 машини почистват града. Има стотици паднали дървета и прекъснати електропроводи. Сериозно е затруднено движението на градския транспорт, нарушен е въздушният трафик на летищата.
 


Предвид извънредната обстановка кметът на руската столица Москва Сергей Собянин взе любопитно решение. Заради рекордния снеговалеж и очакваните виелици в района на мегаполиса той препоръча да се ограничи използването на личните автомобили.
 


В Twitter Собянин съобщи, че снеговалежът няма да спре нито през нощта, нито в понеделник. Пътната ситуация ще бъде сложна. "Най-добре е по възможност да се въздържим от пътуване с личните автомобили. Посещението в училище се обявява за свободно", апелира градоначалникът.

 


Прогнозите за тази вечер са валежите да продължат, температурите да паднат на минус 10 градуса и да задухат ветрове със скорост 20 м/сек. Близо 60 полета са блокирани по московските летища поради лошото време, по данни на портала "Яндекс. Разписание".
 


Около 5000 души ще чистят тази нощ входовете на метрото, откритите станции, подходите и паркингите към тях.
 
БГНЕС, БТА