/ БГНЕС
Руската столица Москва преживява една от най-силната снежна буря. Един човек е загинал и двама са ранени в резултат на силния снеговалеж в Москва, съобщи кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.
 

За 24 часа в руската столица натрупа 43 см сняг, което е повече от половината от количествата за цял месец. 14 000 машини почистват града. Има стотици паднали дървета и прекъснати електропроводи. Сериозно е затруднено движението на градския транспорт, нарушен е въздушният трафик на летищата.
 

БГНЕС

БГНЕС


Предвид извънредната обстановка кметът на руската столица Москва Сергей Собянин взе любопитно решение. Заради рекордния снеговалеж и очакваните виелици в района на мегаполиса той препоръча да се ограничи използването на личните автомобили.
 

БГНЕС

БГНЕС


В Twitter Собянин съобщи, че снеговалежът няма да спре нито през нощта, нито в понеделник. Пътната ситуация ще бъде сложна. "Най-добре е по възможност да се въздържим от пътуване с личните автомобили. Посещението в училище се обявява за свободно", апелира градоначалникът.
 

БГНЕС


Прогнозите за тази вечер са валежите да продължат, температурите да паднат на минус 10 градуса и да задухат ветрове със скорост 20 м/сек. Близо 60 полета са блокирани по московските летища поради лошото време, по данни на портала "Яндекс. Разписание".
 

БГНЕС


Около 5000 души ще чистят тази нощ входовете на метрото, откритите станции, подходите и паркингите към тях.
 
БГНЕС, БТА