Обнародван е списъкът на забранените в Русия екстремистки обществени и религиозни групировки, съобщи РБК, цитиран от БГНЕС.

Списъкът съдържа 218 заглавия на книги, списания, вестници, брошури, песни и филми, признати за съдържащи екстремистка пропаганда, съобщиха от руското Министерство на правосъдието. Сред тях са и произведения като книгите на ръководителя на пензенската апокалиптична секта Петър Кузнецов, броеве на ислямският вестник " Ал-Ваъи" и песни на група „Циклон“. По разпореждане на съда се прекратява дейността на групировки като междурегионалната обществена организация "Национал-болшевистка партия", религиозната група „Краснодарска православна славянска община "ВЕК РА" (Ведическа култура на руските арийци) и обединената група "Рада на земята на Кубанската духовно-родова държава Русия".

Прекратена е и дейността на Кабардино-Балкарската регионална обществена организация "Съвет на старейшините на балкарския народ". Пълните списъци са публикувани на официалният сайт на министерството, където са на разположение на всички желаещи.