На фона на войната в Украйна, Владимир Путин покани на среща жени-летци и стюардеси от националния авиопревозвач "Аерофлот". Руският президент пи чай в компанията на около 20 жени в униформи, на които по-късно подари цветя.
 

Путин: Ще считаме за участник във войната всеки, който наложи забрана за полети над Украйна

В същото време бе обявено, че "Аерофлот" преустановява всичките си международни полети, с изключение на тези до Беларус. Дузина държави, сред които САЩ, Великобритания и целият ЕС забраниха полетите на руски самолети, като част от санкциите заради войната в Украйна.

"Обстановката по време на срещата на Путин с жените изглеждаше много по-различна от последните снимки на руския президент, на който той водеше разговорите си, седнал на дълга маса. А на метри от него бяха най-близките му висши военни", отбелязва BBC.

 

Срещата на държавния глава на Русия бе предавана на живо по държавната телевизия. Пред стюардесите Путин говори основно за действията на руската армия в Украйна. Той също така отхвърли слуховете, че планира въвеждането на извънредно положение и военна обстановка в страната.

Червеният кръст: Обстановката в Мариопул и други градове в Украйна е сърцераздирателна
 

Руският президент предупреди, че затварянето на въздушното пространство над Украйна ще се смята за враждебен акт, който директно ще въвлече във войната всяка държава, предприела такава стъпка.