След като откри свои регистрации в сайта за съобщения Twitter и в сайта за видеообмен YouTube Северна Корея е решила да използва и социалната мрежа Facebook за пропагандата си, предаде Франс прес.

Пхенян си е създал профил в мрежата в четвъртък  и вече има в него 51 приятели. В профила са качени и над 83 снимки, видеоклипове и послания.

В страниците си в YouTube и в Twitter Пхенян остро критикуваше Сеул и Вашингтон заради обвиненията срещу него за потопяване на южнокорейска корвета в края на март. Сеул блокира прекия достъп до страницата в Twitter на Северна Корея, но южнокорейски потребители могат все пак да стигнат до нея по заобиколен път, през своите лични регистрации в сайта. Пхенян вече има там и група от 9200 южнокорейски последователи, което е еквивалент на така наречените приятели във Facebook.

По силата на закон за сигурността на Южна Корея  южнокорейците нямат достъп до определени средства за комуникация със Севера, припомня Франс прес, пише БТА. За нарушителите на закона се предвиждат затворнически присъди. Позовавайки се на този закон Сеул предупреди, че всеки южнокореец, който се осмели да отговаря на посланията на Пхенян в Twitter ще бъде наказван.