Ако се окаже вярно, че видеозаписът е истински, той ще бъде незабавно уволнен
Посланикът на Мексико в Аржентина Оскар Рикардо Валеро ще бъде отзован на родината си във връзка с обвинения в кражба на книги от магазин в Буенос Айрес. Това съобщи министърът на външните работи на латиноамериканската страна Марсело Ебгард в „Туитър“, предава ТАСС.

„Помолих комитета по етика да проучи случаят с посланика в Аржентина, когото обвиняват в кражба на книги от извествен магазин“, написа мексиканският министър.

Престрелка между наркокартел и полицията в Мексико взе най-малко 14 жертви

„За сега съм му дал инструкции да се върне вкъщи."

Камера за наблюдение, която е установена в книжния магазин „Атенео“ записа, как 76-годишният дипломат се опитва да открадне биографията на Джакомо Казанова, криейки я във вестник. На изхода той е задържан от охраната, след което е отведен в полицията, но после пуснат, след установяване на неговата самоличност.

Ако се окаже вярно, че видеозаписът е истински, той ще бъде незабавно уволнен. Нечестното поведение е съвършено недопустимо“, добави Ебгард. Посланикът встъпи в длъжност през втората половина на август месец тази година. Стойността на книгата, която се опитал да изнесе от магазина, е 750 аржентински песо (около 12 долара).