Полицията не откри взривни устройства в сградата
Офисите на американската телевизия Си Ен Ен в Ню Йорк бяха евакуирани снощи от полицията след телефонно обаждане, че в сградата на Тайм Уорнър са скрити пет бомби, съобщи Ройтерс, цитирайки полицията.
 
Отцепен е бил район около Колъмбъс съркъл и сградата е била опразнена. Започнало е претърсване на помещенията. Обаждането е получено около 22.00 ч. местно време. Мъж с южняшки акцент се е обадил и е казал, че в сградата на компания Тайм Уорнър на Колъмбъс съркъл, където се намира и редакцията на Си Ен Ен, са поставени пет бомби.

Телевизията е минала на предварително записана програма.

Малко по-късно полицията обяви, че офисите са безопасни и нищо подозрително не е намерено, съобщи Ройтерс. "Не са открити бомби в централата на корпорацията Time Warner, където е разположена и редакцията на телевизия Си Ен Ен. Служителите могат да се върнат в сградата", съобщи Управлението на градската полиция.
 
"В името на сигурността сградата на Калъмбъс съркъл 25 беше евакуирана. Полицията извърши оглед и не откри нищо обезпокоително. Сградата отново е отворена за служителите. Премахнати са и ограниченията за движение на пешеходци и автомобили", заявиха правоохранителните органи.


Същите офиси на Си Ен Ен бяха евакуирани за кратко и през октомври, след като на медията бе доставена подозрителна пратка, съдържаща самоделно взривно устройство, припомня АП.
 

Пакетът беше предназначен за бившия директор на ЦРУ Джон Бренън, който е коментатор на Си Ен Ен. Тогава бяха открити още няколко такива пакети, изпратени до влиятелни политици от Демократическата партия, включително Хилари Клинтън и Джордж Сорос.
 
Инцидентът се случи непосредствено преди междинните избори за американския Конгрес, които се проведоха на 6 ноември.
БТА, БГНЕС