Южнокорейският поп изпълнител Сеунгри - един от членовете на К-поп групата "Big Bang" (Биг бенг), съобщи ,че се оттегля от музикална дейност след обвинения, че е посредничел при предоставянето на сексуални услуги за чуждестранни инвеститори, предадоха Ройтерс и Франс прес.
 
През уикенда певецът от "Big Bang" бе разпитван и обвинен, че е предлагал на чужденци услугите на проституиращи лица в нощни заведения в сеулския елитен район "Гангнам".
29-годишншят певец, чието истинско име е Ли Сонг-Хин е обвинен и в склоняване към проституция, в пласиране на дрога и проява на сексуална агресия в заведението "Бърнинг сън", където е отговарял за връзките с обществеността.
 
"Сега ще е по-добре да се оттегля от шоубизнеса," написа Сеунгри в Instagram. "Касае се за следствие, с което ще се заема сериозно, за да опровергая обвиненията".
Сеунгри, който притежава и международна верига от ресторанти, отмени участието си в планираните през март концерти. В понеделник акциите на неговата агенция "Уай Джи Ентъртейнмънт" паднаха с 15,6% до най-ниското си ниво от ноември 2018 г.
 
Сеунгри дебютира с останалите четирима членове на групата "Big Bang" през август 2006 г. Те са продали 140 милиона копия от албумите си и имат многобройни фенове не само в Южна Корея, но и в Хонконг, Макао, Сингапур и Тайван.
На певеца предстои да отбие задължителната военна служба. Той заяви, че ще направи това през следващия месец. Останалите четирима членове на "Big Bang" в момента служат като войници. 
БТА