Гръцката полиция е задържала над 100 души в централната част на Атина за нарушаване на забраната за участие в митинги на 6 декември.

Днес е годишнината от полицейското убийство на 15-годишния Алексис Григоропулос, съобщи Атинската агенция AMNA. От сутринта полицията блокира всички лица или групи, приближаващи се до мястото на убийството на Григоропулос, за да предотврати всякакви възпоменателни събития.

Sputnik Ellada публикува видеоклип с ареста на семейна двойка германски граждани, дошли с цветя на мястото на убийството на тийнейджъра. Полицаят не обясни причината за ареста, въпреки, че семейната двойка говореше на гръцки.

Преди ден полицията под предлог, че ще се бори с разпространението на коронавируса забрани масовите събития и шествия в памет на тийнейджъра, убит от полицията през 2008 г. 


Това действие беше разкритикувано от опозицията и журналистите в страната. В Гърция са забранени събиранията на открито на четирима или повече души. Нарушителите са изправени пред глоби: за организаторите от 3 хиляди до 5 хиляди евро, а за участниците от 300 евро.
БГНЕС