Голяма експлозия разтърси американския град Хюстън, Тексас, днес рано сутринта, информира АФП. Шокирани жители се събудиха преди зори от нея, като някои от къщите бяха силно повредени, прозорци бяха взривени и върху хората се срутиха тавани.

Пожарната служба в Хюстън съобщи, че един човек е откаран в болница, а пожарникари, спешни служби и полиция се намират на местопроизшествието.



Полицията определи инцидента като "експлозия в сграда" и спря целия трафик около района в северозападната част на града.

Си Ен Ен съобщи, че взривът е избухнал около 4:15 часа сутринта, добавяйки, че се е случило при производствен процес на 28 километра северозападно от центъра на Хюстън.


Появиха се видео кадри от охранителна камера, които показват огромен взрив и огнена топка, издигаща се във въздуха.



"Ситуацията все още не е под контрол. Понастоящем не е дадена заповед за евакуация", туитва градският шеф на пожарната Самуел Пена. „Ще ви информираме за възможната причина за експлозията, веднага щом имаме конкретна информация.“

Почти всяка къща в района е с големи щети като счупени прозорци и повредени гаражни врати, съобщи на своя уебсайт местният новинарски канал KPRC 2.

Разби се всеки прозорец в къщата ни. Разбиха се всички врат тук, разрушиха се покриви и стени и не знаем какво е… Тук е военна зона", каза жителят Марк Брейди пред медията.

„Цялата къща е съсипана. Целият таван се срина върху нас. Всички бяхме хванати в капан и едно семейство дойде и ни помогна да излезем“, сподели друг жител.

Повече от час след експлозията видео от дрон показа дим и пламъци, издигащи се от мястото на взрива.