В Черна гора се състояха няколко стачки и протести на студенти и служители от обществения сектор. В протестите се включиха и служителите от съдебната администрация, които поискаха увеличаване на заплатите.

Студентите прекратиха занятията си в продължение на половин час в знак на протест срещу високите университетски такси и ограниченията на кредитите за студенти. Работниците от няколко автотранспортни предприятия от Никшич демонстрираха по улиците на града с искане да им бъдат изплатени всички неполучени през последните месеци заплати, предаде държавната телевизия в Подгорица.

Служителите от съдебната администрация не работеха от 11.00 до 14.00 часа. Те поискаха да получат колективен трудов договор и да се подобри тяхното заплащане, предава БГНЕС. Служителите се заканиха всеки ден да провеждат протести в този интервал от време на деня. По това време ще се отлагат и насрочените съдебни дела, съобщиха организаторите на протеста. Протестът ще продължи до изпълнението на техните искания.

На 31 октомври ще се проведе национална стачка на служителите от здравния сектор, които са недоволни от ниското заплащане.