Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че отношенията между неговата страна и Канада никога не са били по-силни, предаде Асошиейтед прес.

Пенс е в канадската столица Отава, за да насърчи приемането на ново търговско споразумение на САЩ с Канада и Мексико.

"Президентът Тръмп и аз смятаме, че отношенията между САЩ и Канада никога не са били по-силни и че това е отражение на неговото и вашето водачество", заяви Пенс на канадския премиер Джъстин Трюдо.

Новото северноамериканско търговско споразумение бе подписано през ноември м.г. от лидерите на трите държави на континента, но трябва да бъде одобрено от парламентите в трите страни.


Редица конгресмени от САЩ и Канада заплашваха да го отхвърлят, ако Тръмп не отмени наложени на Канада и Мексико мита върху алуминия и стоманата. Тръмп отмени тези мита неотдавна.

Трюдо заяви, че в разговорите му с Пенс ще се наблегне върху процеса за ратификация на новото северноамериканско търговско споразумение.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс посочи, че Канада трябва да работи заедно със САЩ за решаване на проблемите с Куба и Венецуела, предаде Ройтерс.

"Трябва да продължим да работим заедно за търсене на отговорност от (венецуелския президент Николас) Мадуро за постъпките му, да излагаме на показ зловредното влияние на Куба и да стоим заедно с венецуелския народ докато не се възстановят свободата и демокрацията", каза Пенс след среща с канадския премиер Джъстин Трюдо в Отава.
БТА