Григор Димитров започна участието си на турнира в Барселона по най-добрия възможен начин. В мач от втория кръг №2 в схемата даде само 3 гейма на много коварен съперник в лицето на французина Жил Симон – 6:2, 6:1, за час и 21 минути игра, съобщава Gong.bg.

След отличното представяне в Монте Карло през миналата седмица, сега Григор пренесе добрата игра и в каталунската столица, за да стигне с лекота до третия кръг и мач с тунизиеца Малек Джазири и идеална възможност да се реваншира за поражението от същия съперник в Дубай.
До този момент Симон бе спечелил пет от осемте двубоя срещу българина, включително и двата им на клей. А началото на двубоя загатна за предстоящ тежък сблъсък. В първите минути французинът стоеше малко по-добре на корта, а при 2:2 имаше три шанса за пробив при 0:40 в подаването на Григор. Само че с много прецизна игра Димитров спаси опасността, а това бяха и последните добри моменти в двубоя за Симон.
Българинът явно намери ритъма си, настрои се към клея в Барселона и до края на двубоя даде само един гейм на опитния французин.

Така Григор постигна своята първа победа в Барселона, след като в досегашните си три участия губеше още в първия си мач.

Подробности за развоя на мача четете в gong.bg 
gong.bg