Израелският премиер се обяви за "непобедим" независимо от резултатите на разследванията за войната в Ливан и за копрупционни скандали, които могат да се окажат решителни за политическото му бъдеще, предаде Ройтерс.

"Според проучвания на общественото мнение не съм популярен. Но преди бях и пак ще бъда", заявява Олмерт в интервю за френския всекидневник "Експрес". Запитан дали се притеснява от неотдавнашните политически скандали, ветеранът в политиката отговаря: "Аз съм непобедим. От 35 години съм в политиката и досега оцелях."

Общественото одобрение за Олмерт се стопи до едноцифрено число след миналогодишната война на Израел срещу ливанската радикална групировка Хизбула.

Комисия, назначена от правителството, разследва поведението на израелското правителство и на армията в продължилия 34 дни конфликт, с който въоръжените сили така и не успяха да сложат край на всекидневния ракетен обстрел срещу Израел. Този месец комисията ще обяви разкритията си до момента. 

Властите в Израел разследват и сделки с недвижими имоти, сключени от Олмерт преди три години, както и дали той е действал неправомерно в качеството си на финансов министър през 2005 г. при продажбата на притежавания от правителството контролен пакет акции в търговска банка.