Двама полицаи, които случайно са се намирали наблизо, са успели да спрат движението по моста "Франсис Скот Кий", в рамките на 90 секунди, след като са получили сигнал, че предстои сблъсък с товарен кораб.

Единият паркирал странично през платната и планирал да се качи на моста, за да предупреди строителната бригада, след като пристигне друг полицай. Но нямал тази възможност. Безсилен и натоварен с огромни контейнери, плавателният съд се блъснал в една опорна колона, съобщи 6 abc Philadelphia.

"Целият мост просто се срути. Пращайте, пращайте, който и да е, всички... целият мост просто се срути", казал по радиото един разтревожен офицер.

Когато контейнеровозът "Дали" се блъсна в моста на 26 март, той предизвика сгромолясването на дълъг участък от моста, който е основна връзка в транспортните мрежи на региона, в река Патапско. Очаква се загубата на моста да затрудни трафика на пътниците и да наруши работата на жизненоважно пристанище за морски транспорт.


Най-малко осем души са паднали във водата. Двама бяха спасени, но останалите шестима, част от строителна бригада, която е запълвала дупки по моста, са изчезнали и се предполага, че са загинали.

Според говорителя на полицията на щата Мериленд Елена Русо телата им се издирват.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС