Ветрове със скорост от близо 130 километра в час преобърнаха спасителна лодка в Атлантическия океан край западното крайбрежие на Франция, съобщава Би Би Си. Загинаха трима от общо седемте членове на екипажа. Плавателният съд се притекъл на помощ на кораб, който бил ударен от разразилата се в района буря Мигел.

Трима души загинаха при опит да помогнат на бедстващ риболовен кораб

Стихията тръгна от Испания с ветрове със скорост от 147 километра в час, премина през Бискайския залив и се насочи към Франция.
 

Подобни бури са необичайни за началото на летния туристически сезон в района. Четирима от членовете на екипажа на спасителната лодка успели да доплуват до брега. Три хеликоптера и около 60 пожарникари издирват телата на загиналите.
 

Буреносните ветрове са ударили испанския регион Астурия и са нанесли щети на сгради в Галисия в четвъртък. В момента стихията е над западната част на Франция. В 10 френски департамента е обявен оранжев код за опасност от лошото време. На места има проблеми с железопътния транспорт.

 

Издадено е предупреждение за опасност от проливни дъждове и буреносни ветрове със скорост от 100 километра в час и за северната част на Франция и западната половина на Холандия.
БГНЕС