Най-малкият син на белгийския крал Албер Втори - принц Лоран ще върне неправомерно отклонените от белгийския военноморски флот 150 000 евро, изразходвани за ремонт на вилата му, съобщи говорител на кралския дворец, цитиран от Франс прес.

"Ако в края на процеса се окаже, че е имало незаконно присвояване на средства, редно е тези пари да бъдат върнати", посочи в комюнике кралският говорител, като потвърди информация, поместена в белгийския в. "Соар".

Принц Лоран даде показания пред съд в Хаселт във вторник, където призна, че е знаел, че парите, използване за ремонт и мебелиране на вилата му през 90-те години, са били от бюджета на белгийския военноморски флот, но не знаел, че те са били предоставени незаконно.

В показанията пред полицията принцът признал, че е имал пълномощник - полковник Ноел Ваесен, на когото имал пълно доверие. "Когато моето доверено лице ме увери, че ще се заеме с ремонта на вилата, използвайки флота, мислех, че това е законно", разказал той, като добавил: "Кой съм аз, че да се съмнявам?"