Фотографии на Сартид от 2000 година в коридорите на градския стадион в Смедерево, на които личат и сегашните играчи на Локомотив София Саша Антунович и Дарко Савич, посрещнаха железничарите на официалната тренировка.

 

Двамата са бивши играчи на местния тим. Хората от тукашния клуб веднага питаха за двамата и казаха, че си ги спомням много добре. Съпругата на Антунович дори е от самия град Смедерево, а фамилията на Савич живее тук.

 

Около 5 000 души се очакват за утрешния мач между Борац и Локомотив София, като по-голямата част от тях ще бъдат от отстоящия на около 200 километра Чачак. Ще има и местни навиачи, както и около 130 фенове на Локомотив.

 

Стана ясно, че българските привърженици ще плащат по 5 евро за билет. За тях е определена трибуната зад една от вратите, където през първото полувреме ще бъдат огрявани от жаркото слънце.



 

Отлично впечатление на червено-черните футболисти направиха съблекалните на 17-хилядния чисто футболен стадион. Локо София тренира в часа на мача – от 18:15 българско време, а след тях на игрището излязоха домакините от Борац.

 

Междувременно пристигна жълтата карта на новото попълнение Даниел Богданович и халфът с малтийски паспорт ще бъде на разположение на Драгомир Окука за утрешния мач.

 

С автомобил от София направо в Смедерово дойдоха шефовете на железничарите Иво Тонев, Дончо Донев, Чавдар Цветков и Косьо Александров. Президентът Николай Гигов се очаква утре.