Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви пред журналисти, че през следващата седмица ще има много разкрития относно отнетия лиценз на „червените”. Босът на армейците говори по време на тържеството по случай 60-годишнината от първата шампионска титла на футболния тим.

„Кратко и ясно казано единствената цел през този сезон е 32-ра шампионска титла. В края на тази седмица и другата ще има много новини свързани с ЦСКА. Както съм обещал през другата седмица ще излезе анализа на една сериозна група юристи и журналисти по наша поръчка, които направиха разследване по отнетия лиценз”, коментира Томов.

„След като видите този материал ще разговаряме конкретно. Сега не искам нищо да казвам. Единственото което мога да кажа сега е, че лицензът ни бе отнет незаконно. Просто и ясно – незаконно. С това бе нанесена много тежка морална и финансова вреда на българския футбол. Нека международния и вътрешния съд да докажат това или да го опровергае. Клубът не е бил в състояние на финансова криза”, допълни босът.

„В момента има две мениджърски агенции, на които дължим пари. Те получават пари и имат да получават още. Имаме среща с тях. С едната сме си изяснили случая, там сумите не са големи. Става дума за агенцията на Божидар Божинов. Предполагам, че тази седмица ще си получи въпросните пари. Другата агенция е на Лъчезар Танев”, продължи Томов. 

Бившият политик сподели още, че италианският Удинезе дължи близо 400000 евро на клуба по трансфера на защитника Никола Вуядинович.

„По памет казвам, че 385000 евро ни дължи Удинезе вече четвърта седмица. За съжаление не участвах в подписването на договора, но така или иначе тези пари са дължими. Ние сме информирали ФИФА и УЕФА по случая.”

Чуийте цялото интервю с Александър Томов в прикачения аудио файл!