Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни страда от херния и е под голям въпрос за финала от Шампионската лига срещу Челси в Москва, информират медиите в Англия.

Рууни няма контузия в кръста от мача с Челси, загубен с 1:2 миналата седмица, а за съжаление на феновете на „червените дяволи”, английският национал има много по-сериозен проблем, разкрива авторитетното издание „Mirror”.

Миналата събота голаджията трябваше да напусне терена преждевременно, след като усети болки в ханша. От клуба казаха, че това се е получило в следствие на игрова ситуация.

Изданието обаче разкрива, че всъщност става дума за херния, което може да попречи на Рууни да вземе участие на финалната среща на 21 май в руската столица. Лекарският екип на Юнайтед засега не иска да бъде направен операция, като ще се опита да вдигне на крака нападателят чрез комбинация от почивка и болкоуспокояващи. 

Уейн отчаяно иска да играе в Москва, а от клуба правят всичко по силите си, за да му помогнат да постигне желанието си. Операцията обаче не седи на дневен ред като възможност, тъй като почти сигурно периодът за възстановяване няма да е достатъчен’, разкрива за медията вътрешен източник от „Олд Трафорд”.