Интер е готов да се пребори за с градския съперник Милан за подписа на играча на Барселона Роналдиньо, след като президентът на „нерадзурите” потвърди интереса на италианските шампиони към бразилеца.

Братът на Рони Роберто де Асис разкри в събота, че преговорите с „росонерите” са в доста напреднала фаза, но все още официално споразумение между състава на Карло Анчелоти и „кариоката” няма.

Морати от своя страна заяви, че няма намерение да седи с кръстени ръце и само да гледа, докато градския съперник си осигурява услугите на Роналдиньо.

„Ако той отиде в Милан, това ще зависи и от позицията на Интер по въпроса”, заяви босът на „нерадзурите”, цитиран от „Daily Mail”. 

„Ще преценим до каква степен можем да се включим в борбата в близките дни”, добави той.

„Притежаваме много добри взаимоотношения с Барселона и с мениджърите на Рони, така че все още не сме се отказали от идеята за привличането му. Разбира се, трябва да преценим, дали ще гоним целта си докрай. Все пак – ако пазарът е отворен за Милан, той е отворен и за Интер”, каза още Морати, след вчерашната победа с 2:0 над Фиорентина.