Бразилската футболна федерация изрази недоволството си от късното решение на Реал Мадрид да върне Робиньо в Испания, тъй като това постави кариоките в неприятната ситуация да трябва да му намерят заместник само за един ден.

В понеделник Селесао получи факс от Кралския клуб, в който испанските шампиони настояват за незабавното освобождаване на нападателя, който страдал от контузия.

„Бразилската футболна федерация изразява недоволството си от късното решение на директорите на Реал Мадрид не само поради разстройването на подготовката на отбора, но и поради изразът на неуважение към бразилските фенове”, пише в официално изявление на футболната федерация.

„Признаваме правото на Реал Мадрид да не пусне Робиньо на Олимпийските игри в Пекин, но това се случи един ден преди отборът да отлети за Сингапур на подготовка. От 7 юли се знае, че Робиньо е в олимпийския отбор” 


Правилникът на ФИФА гласи, че отборите имат право да задържат играчите си, ако те са преминали възрастовата граница от 23 години, както в случая е с Робиньо. На негово място по спешност бе повикан полузащитникът Рамирес от Крузейро.